H. van Wijnen - Since 1864

Geschiedenis

The history of our logos

Rond het jaar 1700, toen de Nederlandse rivieren vol zaten met zalm, startte de familie Van Wijnen hun activiteiten kleinschalig met drie kleine vissersboten. Het vissen, handelen en het roken van de gevangen zalm van toen, is het begin geweest van een bedrijf dat later tot één van Europa’s oudste en meest prestigieuze rookhuizen zou uitgroeien.

Schijnbaar deed de familie van Wijnen hun werk heel goed want in 1740 kregen zij het alleenrecht om te vissen in de rivieren Lek & IJssel. Deze visrechten werden gegeven door de Hertog van Nassau Le Lec.

Een kleine 150 jaar later had de jonge Hendrick van Wijnen een ambitieus plan om een rokerij te openen. Hij maakte een - voor in die tijd - grote sprong in het diepe en verhuurde de visrechten aan derden. De rokerij werd de trots van het Kralingseveer. Sinds de start van Hendrick 150 jaar geleden, staat nu de vijfde generatie nakomelingen aan het roer. Zij geven leiding aan een ultramodern, internationaal opererend bedrijf dat H. van Wijnen is geworden.

Een ding is in de loop der eeuwen niet veranderd: H. van Wijnen’s Taste & Tradition. Wij zijn er trots op deel uit te maken van zo’n rijke geschiedenis en zijn er zeker van dat de moderne faciliteiten en de verkoop van onze producten op vier continenten, de droom die Hendrick ooit had, ver voorbij is gegaan.